Exspot Bolha - Kullancsirtó Csepp Kutyáknak 6db

Exspot Bolha - Kullancsirtó Csepp Kutyáknak 6db

Exspot Bolha és Kullancs Elleni Csepp Kutyáknak 6x1ml:

Hatóanyag: Permetrin Az Exspot hatóanyaga a permetrin.

A hatóanyag intenzív repellens (távoltartó) hatást fejt ki bolhákra és a kullancsok valamennyi fejlődési állapotára (lárva, nimfa, kifejlett példány), valamint elpusztítja azokat. Az intenzív repellens hatásnak köszönhetően a paraziták lábszervét rendkívül erős inger éri, ami arra készteti őket, hogy a kezelt állatot a lehető legrövidebb időn belül elhagyják. Elég egy érintkezés az Exspot-tal, és a paraziták rövid időn belül elpusztulnak. Ezáltal megakadályozható a vérszívás és a kórokozók átvitele (kontaktus repellens), valamint a kórokozók továbbvitele kezeletlen kutyákra és az emberre. A többi emlős és az ember a hatóanyaggal szemben külső alkalmazás esetén nem mutat túlérzékenységet, mivel a hatóanyag nem kerül be a vérkeringésbe és ezáltal nem terheli a belső szerveket. A készítmény hatóanyagával szemben esetenként egyedi túlérzékenységi reakciók elõfordulhatnak. Egyetlen kivétel a macska, amely egy veleszületett túlérzékenységet mutat a permethrinnel szemben. Kutyáknál az Exspot minden további nélkül alkalmazható 2 hetes kortól.

Javallatok: Kutyák bolha, kullancs és tetű fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére.

Az Exspot elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható.

Ellenjavallat: 2 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön tilos a használata. Macskákon tilos alkalmazni! Nem alkalmazható a permetrin túlérzékenység esetén. Mellékhatások: Ritkán előfordulhat, hogy a kezelt állaton enyhe bőrirritáció jelentkezik az alkalmazást követően. Ilyenkor a kutya lemosása után forduljon állatorvoshoz.

Adagolás és alkalmazás: 15 kg-nál kisebb tömegű kutyák esetében a lapockák között a szőrt hajtsuk szét, hogy a bőr láthatóvá váljék, majd cseppentsünk. 1 ml Ex-Spot-ot (1 tubus tartalmát) közvetlenül a bőrre. 15 kg-nál nagyobb tömegű kutyák esetében két tubus Exspot szükséges. Az első tubust az előzőhöz hasonlóan, a második tubust pedig a faroktő tájékánál cseppentsük a bőrfelületre. A készítményt nem kell a bőrbe bedörzsölni. Egyetlen kezelés 28 napos védelmet nyújt, azonban ha a kutya megázik, vagy megfürdetik, ez az idő lerövidülhet. A kezelés biztonsággal megismételhető 7 nap múlva. Ügyeljünk arra, hogy az oldat a bőrfelületre, és ne a szőrre kerüljön! Csak ép bőrfelületen alkalmazzuk! Ajánlott a kezelt állatok tartózkodási- és fekvőhelyének takarítása, inszekticid szerrel való kezelése.

Figyelmeztetések: Ha a kutyát macskával együtt tartjuk, a kezelés után (amíg a szer fel nem szívódik), különítsük el az állatokat egymástól, nehogy a készítményt a macska lenyalogassa. Vigyázzunk, hogy az együtt tartott kutyák se tudják egymásról, vagy magukról lenyalogatni a készítményt. Kizárólag külsőleg alkalmazható.

Túladagolás: Az ajánlott dózis négyszeresével kezelt kutyáknál sem jelentkeztek nemkívánatos hatással kapcsolatos tünetek. Alkalmazás vemhesség és laktáció idején: Laboratóriumi állatokon elvégzett teratológiai vizsgálatok azt mutatják, hogy a permetrinnek nincs magzatkárosító hatása vemhes szukákon alkalmazva.

Munkavédelmi óvórendszabályok: Kerüljük el, hogy a szer bőrre vagy a szembe jusson. Alkalmazás után mossunk kezet. A bőrre került készítményt azonnal bő vízzel mossuk le. Az alkalmazás során gumikesztyű viselése ajánlott, főleg ha egyszerre több kutyát kezelünk. Alkalmazás után a kezelés helyét 3-6 órán át ne érintsük. Ajánlott este kezelni az állatot. A kezelt kutyák ne aludjanak együtt emberrel, főleg ne gyerekekkel.

Tárolás: Felbontás után a tubus teljes tartalma felhasználandó, a felnyitott készítmény nem tárolható. Környezetvédelmi előírások: Halakra és méhekre a készítmény különösen mérgező! A készítmény vagy csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe. A kutyákat a kezelést követő 12 órán belül ne engedjük úszni. Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra. Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Szabadon forgalmazható.

Törzskönyvi engedélyes: Intervet International B.V. Boxmeer Hollandia

Adatok

Gyártó:
Exspot
EAN kód:
2000000012025
Paraméterek-:
Csomagolás: Ampulla / gyűjtődobozSúly: 1ml / ampulla 6x1ml=6mlAjánlott: Kutyák külső élősködői ellenMin.megőrzi: Csomagoláson feltüntetve
Márka név:
Exspot
7 990 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!