Anya-nyelv-csavar

Anya-nyelv-csavar
  • Anya-nyelv-csavar
  • Anya-nyelv-csavar

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

A szerzőhöz régi ismeretség fűz: nyelvápoló múltunk és játékszenvedélyünk köt össze bennünket. Az elmúlt évek során sok vetélkedőben játszottunk és dolgoztunk együtt, és a Duna Televízió Nyelvőrző című műsorában is nyomon követtem anyanyelvi furfangjait.

A sok-sok feladványból végül összeállt ennek a könyvnek az anyaga, amelyet jó szívvel ajánlok minden rejtvénykedvelő, "anyanyelvcsavaros"eszű olvasónak. A könyv gazdag anyagát használhatják kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, diákok és tanárok egyaránt. Baráti társaságban vagy családi körben is bátran lehet próbálkozni ezekkel a játékokkal, csak fel kell ütni valamelyik oldalt, és már indulhat is a vetélkedés. Persze, az sem kizárt, hogy az olvasó egymaga áll neki a kérdések megfejtésének. A sokfajta feladatból biztosan akad legalább egy olyan, amelynek megoldásához kedvet kap valaki, és aztán nincs megállás, jöhet a következő... A könyvet szellemes rajzok illusztrálják, melyek még hangulatosabbá teszik a közös játékot.

Hiánypótló mű az Anya – nyelv – csavar. Most itt a lehetőség tehát, hogy félretegyük mindennapos gondjainkat, és végre felszabadultan, felhőtlenül játsszunk egy jót anyanyelvünk segítségével!

Vágó István

Forgács Róbert újabb nyelvi fejtörőket gyűjtött össze az Anya – nyelv – ész című kötetben.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2008
Oldalszám:
144
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
A/5
Alcím:
Nyelvi fejtörők
Szerző:
Forgács Róbert
Sorozatszám:
8
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789639902084
-20%
2 490 Ft1 992 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!