Angol szókincsfejlesztés felsőfokon I.

Angol szókincsfejlesztés felsőfokon I.
  • Angol szókincsfejlesztés felsőfokon I.
  • Angol szókincsfejlesztés felsőfokon I.

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

A három angol nyelvtani gyakorlókönyv után (Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv I–II.; Emelt szintű angol nyelvtan gyakorlatokkal) kolléganőmmel elhatároztuk, hogy szókincsfejlesztő könyvet írunk haladó angolnyelv-tanulók számára. Az angol szókincs felsőfokú elsajátításának két nagy területét választottuk ki: a szóképzést és az elöljárószóval kezdődő állandósult szókapcsolatok használatát. Tapasztalataink azt mutatják, hogy nagy igény mutatkozik mindkét terület fejlesztésére, mert az elmélyült tudás megszerzéséhez sok gyakorlás szükséges. A célunk olyan feladatgyűjtemények összeállítása volt, amelyekben az angol szóképzést és az állandósult szókapcsolatok használatát minél több feladattípus segítségével gyakorolhatják a nyelvtanulók, ezzel segítve a magabiztos tudás megszerzését.

Az Angol szókincsfejlesztés felsőfokon I. a szóképzéssel foglalkozik négy feladattípus segítségével. Az első feladattípusban szavakat kell képezni különböző gyakorlatok keretein belül. Egy-egy képzett szó több feladatban is visszatér, ezzel is elősegítve a szó elsajátítását. A második típusfeladatban már mondatokba kell beleilleszteni a képzett szavakat, és ugyanúgy, mint az első feladattípus esetében, egy-egy képzett szó több feladatban is előfordul. A harmadik típusfeladatban összefüggő szövegekben kell ugyanezt megtenni. A negyedik egy új típusú feladat, mondatfordítás, ahol nemcsak a mondatokat kell lefordítani, hanem a megadott angol szó megfelelő képzett alakját is használni kell. A képzett szavak előfordultak az első három feladattípusban, így ebben a feladatban újabb gyakorlási lehetőségre van mód, ezzel is ösztönözve a tanulókat, hogy minél többet ismételjék a szavakat.

A sok gyakorlás után remélhetőleg könnyebben megy egy-egy szó igei, főnévi, melléknévi és határozószói formájának képzése. A még hatékonyabb tanulást segíti a függelék is, amelyben összegyűjtöttük az angol szóképzésben szerepet játszó elő- és utótagokat (prefixes, suffixes), és példákat is adtunk hozzájuk.

Miután megoldották a szóképzéses feladatokat, folytassák az elöljárószóval kezdődő szókapcsolatok gyakorlásával – ehhez az Angol szókincsfejlesztés felsőfokon II. Állandósult szókapcsolatok című kötet nyújt segítséget.

Sikeres feladatmegoldást kívánunk!

Rónay Ágnes, Sárdi Csilla

Adatok

Megjelenés dátuma:
2021
Oldalszám:
144
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
A/4
Alcím:
Szóképzés
Szerző:
Rónay Ágnes, Sárdi Csilla
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789634093114
-20%
3 990 Ft3 192 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!