Albertfalvi emlékképek

Albertfalvi emlékképek
  • Albertfalvi emlékképek
  • Albertfalvi emlékképek

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

Sümegh László legújabb könyvében ismét szülőföldje történeteit idézi meg. Mostani munkájában többek között Albertfalva ipartörténetének néhány, eddig kevéssé ismert fejezetével ismerkedhetünk meg: olvashatunk az Első Magyar Repülőgépgyárról, a már régóta nem létező vegyigyárakról és a község első alumíniumöntőjéről is. Helyet kapott továbbá a kötetben a község régi trafikjainak, strandjainak bemutatása is.

Néhány ma élő személy bemutatása mellett a szerző a vendéglátásban való járatosságáról is tanúbizonyságot tesz egypár írásával, így például a ?Kulináris örömök Albertfalván? című fejezettel. Napjaink égető kulturális, illetve anyagi kérdéseit boncolgatja az albertfalvi orgonáról szóló írása.

A fejezetek során a szerző fokozatosan és egyre mélyebben avatja a kedves olvasót a régmúlt és napjaink Albertfalvájának világába. Írása nemcsak helytörténet vagy szociográfia, hanem szórakoztató olvasnivaló is, nem kis részben a szöveg választékos stílusának köszönhetően.

A kötet az Albertfalvát jól és kevésbé jól ismerők számára egyaránt élvezetes olvasmány.

A könyvet, a szerző előző könyveihez hasonlóan, Hetényi Katalin illusztrálta, aki ugyancsak albertfalvi születésű, és jelenleg is Albertfalván él. A történetek szereplőit, a községben régen alapított üzemek sorsát személyesen vagy családi anekdotákból pontosan ismeri. Emiatt különös gonddal, szeretettel készített rajzai az írások hű képi ábrázolói.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2018
Oldalszám:
280
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
A/5
Szerző:
Sümegh László
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789634091394
-20%
1 990 Ft1 592 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!