Albertfalva 200 éves

Albertfalva 200 éves
  • Albertfalva 200 éves
  • Albertfalva 200 éves

Ide kattintva elolvashatja az ajánlást

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

„Fél világot is bejárhatod,

más ember földjén testvértelen leszel,

s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot,

ha nemzetedről megfeledkezel!”

Wass Albert

2019-ben Albertfalva lakossága számos programmal és megemlékezéssel ünnepelte a városrész – egykori önálló falu – megalapításának 200. évfordulóját. Ez a kiadvány a bicentenárium alkalmából rendezett ünnepi előadás-sorozatban és az Albert Kázmér herceg, a névadó és alapító mellszobrának avatásán elhangzott előadásokat és ünnepi beszédeket tartalmazza.

A kötetben található írások felvillantanak egy-egy fejezetet Albertfalva történetéből a római kortól napjainkig. A könyvet lapozgatva az olvasó megismerkedhet többek között a legújabb lokális régészeti eredményekkel, a névadó Albert herceg életével és közéleti szerepével, az albertfalvi repülőgépgyár történetével; számos érdekességet megtudhat a helyi asztalosiparról, különös tekintettel Mahunka Imre bútorgyáros munkásságára, továbbá rálátást kaphat Albertfalva hitéletére. A témákban való elmélyülést az írásokhoz tartozó számos színes fénykép is segíti.

Ajánljuk ezt a kiadványt mindenkinek; felnőtteknek ismeretbővítésre, gyerekeknek ismeretszerzésre, hogy hiteles forrásból ismerjék meg Albertfalva történetét. Különösen érdekes a kötet a napjainkban Albertfalván lakók számára, hiszen megismerhetik a korábban itt élők iparkodását, tenni akarását, és erőt meríthetnek korunk kihívásainak legyőzéséhez az ősök küzdelmeiből, sikereiből.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2021
Oldalszám:
144
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
B/5
Alcím:
1819–2019 Fejezetek Albertfalva életéből
Szerkesztő:
Dr. Máté Róbert
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789634092957
-20%
2 990 Ft2 392 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!