A nyelvek élete

A nyelvek élete
  • A nyelvek élete
  • A nyelvek élete

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

Balassa József nagyközönség számára írt, és először 1938-ban megjelent ismeretterjesztő munkája, A nyelvek élete ma is hasznos válaszokat ad a nyelvvel, a nyelvészettel, a világnyelvvel és a nyelvtanulással kapcsolatban felmerülő kérdésekre. Napjainkban is élénk az érdeklődés anyanyelvünk szárma&shyzása, rokonsága és fejlődése és általában minden olyan kérdés iránt, amely a nyelvhelyességgel és a nyelvvel, a gondolatközlés legtökéletesebb eszközével valamilyen módon összefügg. Egységesülő világunkban az anyanyelv helyes használata mellett az idegen nyelvek elsajátítása kiemelt jelentőségű.

A szerző mondanivalóját egyszerű, világos, közérthető nyelven a Bevezetés után négy részben foglalja össze:

A nyelv anyaga és szerkezete

Az egyén nyelvi fejlődésének korszakai

A világ nyelvei, a nyelvek osztályozása

Az idegen nyelvek tanulása.

A szerző, Balassa József (1864– 1945) a XX. századi magyar nyelvtudomány egyik jelentős képviselője. Sokoldalú munkássága a nyelvtudomány majdnem minden ágára kiterjedt. Szűkebb érdeklődési köre a fonetika és a nyelvjárás&shykutatás. Úttörője a hangtan hazai művelésének, és első rendszerezője a magyar nyelvjárásoknak. Számos értekezésben, sikeres könyvben népszerűsítette a magyar nyelvre vonatkozó tudnivalókat, több iskolai német nyelvkönyv szerzője.

A TINTA Könyvkiadó reprint kiadása egyrészről a szakszerű nyelvészeti ismeretek terjesztését szolgálja, másrészről tisztelgés a neves szerző előtt.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2014
Oldalszám:
270
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
A/5
Alcím:
A nagyközönség számára
Szerző:
Balassa József
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9786155219597
-20%
2 990 Ft2 392 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!