500 rövid ókori sztori

500 rövid ókori sztori
  • 500 rövid ókori sztori
  • 500 rövid ókori sztori

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

Az ókor egyes bölcselői olyan mély és bölcs tudással rendelkeztek, hogy ma is érdemes figyelmet szentelni tanításaiknak, műveiknek. Gondoljunk a filozófiára, pedagógiára, jogtudományra, építészetre, csillagászatra, matematikára, irodalomra. E tudományterületek gyökerei mind az ókorig nyúlnak vissza.


Az 500 rövid ókori sztori című kiadvány ismert uralkodókhoz, hadvezérekhez, bölcselőkhöz, egyszerű emberekhez kötődő történeteket tár elénk, melyek tanulságosak, elgondolkodtatóak, de sokszor igen humorosak is. Ezekből rálátásunk nyílik nemcsak a szereplők életére, hanem magára a korra is.


Az egyes történetek olyan témákat ölelnek fel, mint boldogság, hűség, művészet, szeretet, tékozlás, vád, illetve sok egyéb, az ember életét ma is meghatározó területet. Számos olyan anekdotát, szentenciát olvashatunk, melyek ma is érvényes életbölcsességet fogalmaznak meg. Ajánljuk ezt a könyvet mindenkinek, aki érdeklődik az ókor világa iránt, és szeretne érdekes történeteket olvasni többek között Nagy Sándorról, Sócratésről vagy Ciceróról.

Adatok

Megjelenés dátuma:
2017
Oldalszám:
154
Kötés típusa:
puhafedeles
Formátum:
A/5
Alcím:
Ókori bölcsek szentenciái az adakozástól a vitézségig
Szerkesztő:
Kiss Bernadett
Sorozatszám:
44
Gyártó:
TINTA Könyvkiadó
Ean:
9789634090861
-20%
2 490 Ft1 992 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!