Szakácskés 25 cm penge kék nyéllel - HACCP kompatibilis

Szakácskés 25 cm penge kék nyéllel - HACCP kompatibilis

HACCP Szakácskés: Higiénia és precizitás a halak és tenger gyümölcsei előkészítésében

Ez a 25 cm-es pengéjű, kék nyelű szakácskés kifejezetten a HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points – Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok) protokoll szigorú higiéniai előírásainak megfelelően lett tervezve. A kék nyél színkódolása egyértelműen jelzi, hogy ezt a kést kizárólag halak és tenger gyümölcsei feldolgozásához szabad használni, ezzel minimalizálva a keresztszennyeződés kockázatát.

Kiváló minőség és higiénikus kialakítás

  • 25 cm-es rozsdamentes acél penge: A penge kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, ami tartósságot, korrózióállóságot és könnyű tisztíthatóságot biztosít. Az éles penge precíz vágást tesz lehetővé, anélkül, hogy az élelmiszereket összenyomná vagy megrongálná. A 25 cm-es hosszúság ideális a nagyobb halak filézéséhez, szeleteléséhez és a tenger gyümölcseinek előkészítéséhez.
  • Kék, ergonomikus nyél (HACCP színkód): A kék nyél egyértelműen jelzi a kés felhasználási területét (halak és tenger gyümölcsei), ezzel segítve a HACCP protokoll betartását a konyhában. Az ergonomikus kialakítás kényelmes és biztonságos fogást biztosít, csökkentve a kéz fáradtságát hosszabb ideig tartó használat esetén is. A nyél anyaga tartós, könnyen tisztítható és fertőtleníthető műanyag (érdemes megadni a pontos anyagot, pl. polipropilén, TPE). A sima, hézagmentes felület megakadályozza a szennyeződések megtapadását. A kiegyensúlyozott súlyeloszlás tovább növeli a kényelmet és a precíz irányíthatóságot.

HACCP szerinti felhasználás

A kék nyelű kés az alábbi élelmiszerekhez ajánlott:

  • Friss halak: Lazac, tonhal, tőkehal, hering, makréla, stb.
  • Tengeri herkentyűk: Rák, garnéla, kagyló, osztriga, tintahal, polip, stb.
  • Fagyasztott halak előkészítése: Fagyasztott halak felengedés utáni feldolgozása.

A HACCP protokoll betartása érdekében szigorúan tilos ezt a kést más élelmiszerekhez, különösen nyers húsokhoz, baromfihoz vagy zöldségekhez használni.

Könnyű tisztítás és karbantartás

A higiénia megőrzése érdekében a kés könnyen tisztítható. Javasolt a kézi mosogatás langyos, szappanos vízzel, majd alapos öblítés és szárazra törlés. A professzionális konyhákban engedélyezett fertőtlenítőszerekkel is tisztítható. A mosogatógép használata nem javasolt, mert károsíthatja a pengét és a nyelet, valamint a színkódolást is. A kés élességének megőrzése érdekében rendszeres élezés javasolt.

Miért válaszd ezt a HACCP szakácskést?

  • HACCP kompatibilis: Színkódolt nyél a keresztszennyeződés elkerüléséért.
  • Professzionális minőség: Tartós anyagok és precíz kidolgozás.
  • Kényelmes és biztonságos fogás: Ergonomikus nyél, kiegyensúlyozott súlyeloszlás.
  • Kifejezetten halakhoz és tenger gyümölcseihez: Ideális filézéshez, szeleteléshez és egyéb előkészítési feladatokhoz.
  • Könnyű tisztítás és fertőtlenítés: A higiéniai előírásoknak megfelelő anyagok.
  • Ideális méret: A 25 cm-es pengehossz sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, különösen nagyobb halak esetén.

Adatok

Várható szállítás:
2025. 01. 24.
Várható érkezés: Rendelésedtől számítva 5 munkanap:
2025. 01. 28.
2 877 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!