Szakácskés 21 cm zöld - HACCP kompatibilis

Szakácskés 21 cm zöld - HACCP kompatibilis

HACCP Szakácskés: Higiénia és frissesség a növényi alapanyagok előkészítésében

Ez a 21 cm-es pengéjű, zöld nyelű szakácskés kifejezetten a HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points – Veszélyelemzés és Kritikus Szabályozási Pontok) protokoll szigorú higiéniai előírásainak megfelelően lett tervezve. A zöld nyél színkódolása egyértelműen jelzi, hogy ezt a kést kizárólag zöldségek és gyümölcsök feldolgozásához szabad használni, ezzel minimalizálva a keresztszennyeződés kockázatát. Különösen fontos ez a nyersen fogyasztott ételek, például saláták és gyümölcstálak esetében, ahol a E. coli és Listeria baktériumok átterjedésének megelőzése kiemelten fontos.

Kiváló minőség és higiénikus kialakítás

  • 21 cm-es rozsdamentes acél penge: A penge kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, ami tartósságot, korrózióállóságot és könnyű tisztíthatóságot biztosít. Az éles penge precíz vágást tesz lehetővé, anélkül, hogy az élelmiszereket összenyomná vagy megrongálná. A 21 cm-es hosszúság ideális a legtöbb zöldség- és gyümölcsféléhez.
  • Zöld, ergonomikus nyél (HACCP színkód): A zöld nyél egyértelműen jelzi a kés felhasználási területét (zöldségek és gyümölcsök), ezzel segítve a HACCP protokoll betartását a konyhában. Az ergonomikus kialakítás kényelmes és biztonságos fogást biztosít, csökkentve a kéz fáradtságát hosszabb ideig tartó használat esetén is. A nyél anyaga tartós, könnyen tisztítható és fertőtleníthető műanyag (érdemes megadni a pontos anyagot, pl. polipropilén, TPE). A sima, hézagmentes felület megakadályozza a szennyeződések megtapadását.

HACCP szerinti felhasználás

A zöld nyelű kés az alábbi élelmiszerekhez ajánlott:

  • Friss zöldségek: Saláta, paprika, uborka, paradicsom, hagyma, répa, karfiol, brokkoli, stb.
  • Gyümölcsök: Alma, narancs, banán, dinnye, szőlő, eper, stb.
  • Egyéb nyers növényi alapanyagok: Fűszernövények, csírák, stb.

A HACCP protokoll betartása érdekében szigorúan tilos ezt a kést más élelmiszerekhez, különösen nyers húsokhoz, baromfihoz vagy halakhoz használni.

Könnyű tisztítás és karbantartás

A higiénia megőrzése érdekében a kés könnyen tisztítható. Javasolt a kézi mosogatás langyos, szappanos vízzel, majd alapos öblítés és szárazra törlés. A professzionális konyhákban engedélyezett fertőtlenítőszerekkel is tisztítható. A mosogatógép használata nem javasolt, mert károsíthatja a pengét és a nyelet, valamint a színkódolást is. A kés élességének megőrzése érdekében rendszeres élezés javasolt.

Miért válaszd ezt a HACCP szakácskést?

  • HACCP kompatibilis: Színkódolt nyél a keresztszennyeződés elkerüléséért.
  • Professzionális minőség: Tartós anyagok és precíz kidolgozás.
  • Kényelmes és biztonságos fogás: Ergonomikus nyél.
  • Kifejezetten zöldségekhez és gyümölcsökhöz: Ideális szeleteléshez, aprításhoz és egyéb előkészítési feladatokhoz.
  • Könnyű tisztítás és fertőtlenítés: A higiéniai előírásoknak megfelelő anyagok.
  • Ideális méret: A 21 cm-es pengehossz jól kezelhető és sokoldalú a legtöbb zöldség és gyümölcs előkészítéséhez.

Adatok

Várható szállítás:
2025. 04. 22.
Várható érkezés: Rendelésedtől számítva 5 munkanap:
2025. 04. 26.
preorder:
10
Kés típus:
Chefkés-Séfkés-Szakácskés
Kés penge anyaga:
Rozsdamentes
Kés penge hossza:
21 cm
Kés markolat szín:
Zöld, HACCP kompatibilis
2 445 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!