Satake Satoru japán szeletelő kés 21 cm

Satake Satoru japán szeletelő kés 21 cm

Satake Satoru japán szeletelő kés 21 cm Ez a speciális konyhakés ideális szárnyasok, különféle sültek és sonka szeleteléséhez. A pengéje hosszúkás, keskenyebb és vékonyabb, mint a hagyományos késeké, így pontos és sima vágást tesz lehetővé a teljes felületen. A vastagabb kések gyakran elakadnak és szálakra bontják a húst, ami megnehezíti a tálalást. A sonkakések eredete homályos, de valószínűleg a késő középkorban, a 14. században alakultak ki. A sonka, mint konzervált hús, fontos élelmiszerforrás volt a korabeli Európában, és a szeleteléséhez speciális késekre volt szükség. A korai sonkakések valószínűleg egyszerű, kézzel kovácsolt kések voltak, széles pengével és hegyes hegyével. A sonkakések eredetét illetően néhány elmélet létezik. Egyesek úgy vélik, hogy a sonkakések Németországból származnak, ahol a "Schinkenmesser" kifejezést már a 14. században is használták. Mások a francia "couteau à jambon" kifejezésre hivatkoznak, amely a 16. századból származik. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sonkakések Angliában alakultak ki, ahol a "ham knife" kifejezést a 17. században használták először.

17 490 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!