REFLUX - DIÉTA ÉS KEZELÉS

REFLUX - DIÉTA ÉS KEZELÉS

A refluxbetegség, vagy gyomorsavbántalmak az emberek mintegy egyötödénél időnként előfordulnak. A betegség pontos orvosi elnevezése gastrooesophagealis reflux (ejtsd: gasztroözofageális reflux), amelynek hátterében a tápcsatorna felső részének összetett működési zavara áll. Bár az ilyen tünetekkel küzdők jelentős része nem fordul orvoshoz, a fennmaradóhányad kezelése és gondozása – éppen a kórkép gyakorisága miatt – jelentős orvosi feladat. A kiadványban a szerzők röviden összefoglalják mindazt az ismeretet, beleértve az életmódbeli tanácsokat, amit a refluxos betegeknek érdemes tudni.

A Szerzők rövid bemutatása:

Dr. Rosztóczy András PhD

belgyógyász, gasztroenterológus, habilitált egyetemi docens.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati, Klinika Gasztroenterológiai Centrum munkatársa. A klinika Tápcsatorna Motilitási és Kapszula Endoszkópos laboratóriumainak vezetője. A Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, a Társaság Tápcsatorna Motilitási Szekciójának elnöke.

Lada Szilvia MSc

dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ terápiás dietetikusa. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) vezetőségében a Terápiás munkacsoport tagja. A Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak (MGT), a Magyar Diabétesz Társaságnak (MDT), a Magyar Mesterséges Táplálási Társaságnak (MMTT) tagja és az Otthoni Parenterális Táplálás (OPT) szekció vezetőségi tagja.

A kötet adatai:

Formátum: A/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2024

Terjedelem: 112 oldal

Adatok

ISBN:
9786156337948
Kiadó:
SpringMed Kiadó
-20%
3 880 Ft3 105 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!