Olasz szakácskönyv

Olasz szakácskönyv

Mert az olasz konyha nem csak a spagettit és a pizzát jelenti...

Elevenítsünk fel egy-egy olasz vakációt, és főzzünk úgy, mint az olaszok! Vásároljuk meg a friss alapanyagokat, és töltsük meg konyhánkat a napfény és az életöröm hangulatával! Va bene?

Az itáliai konyha hagyományos receptjeit és különlegességeit ismertető kulturális szakácskönyv régióról régióra, a tradicionális helyi menüsort követve vezet be Olaszország konyhaművészetébe, a hazaitól eltérő étkezési szokásaiba, és megadja a magyar szokásokhoz való alkalmazkodás tippjeit is. Az olasz konyha nem csak pizzából és tésztából áll: a könyvben számos leves, hús- és zöldségétel, desszert, ital, sőt lekvár receptje is olvasható. Megtudhatjuk belőle, milyen is az a genovai bazsalikom; mi a titka a modenai balzsamecetnek és a pármai sonkának; hogy készül az igazi olasz kuglóf, a panettone; ehetünk-e padlizsánt csokoládéval... és borjúhúst tonhallal; hogyan készítsünk házi limoncellót.

Az izgalmas gasztroutazást gyönyörű fotók teszik még átélhetőbbé.



Tudta, hogy:

- miért tökéletes választás az extra szűz liguriai olívaolajnak?

- Marche régió jellegzetes ünnepi fogása Windischgrätz herceg nevét őrzi?

- már Boccaccio Dekameronjában is szóba kerül a parmezán sajt?

- milyen ünnepekhez kötődnek Olaszországban a libaételek?

- mit esznek Velencében Szent Márk ünnepén?

- mi az a Ferragosto, és milyen fogásokat tálalnak fel ekkor?

Adatok

Kiadó:
Scolar Kiadó
Oldalszám:
215
Megjelenés:
2025.05.05.
Kötésmód:
kemény kötés
ISBN:
9789636850418
Nyelv:
magyar
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap
Szerző:
Illés Andrea - Repka Noémi
Alcím:
Toscanától Szicíliáig
Borító ár:
6995
-10%
6 995 Ft6 296 Ft
Irány a webshop
    Irány a webshop

    Iratkozz fel azhírlevélre

    és értesülj elsőként újdonságainkról, akcióinkról!