hirdetés
Vissza

Gál Lajos - SZÓ-LÁ-TI olaszrizling hordóválogatás 2010.

Szupermarket  »  Italok  »  Bor  »  Egri borvidék
48 / 180
 Gál Lajos - SZÓ-LÁ-TI olaszrizling hordóválogatás 2010.

száraz fehér bor

A szó-lá-ti olaszrizling hordóválogatás pincészetünk egyik zászlós bora. Egerszóláton két dűlőben termelünk és termeltetünk olaszrizlinget, ez a bor a kántor-tagi és a tóbérci termés javának házasításából született.
Új barik hordóban erjedt és érlelődött hat hónapig. Az érlelés során válogattuk ki ennek a bornak a házasításához a különböző hordók olaszrizlingjeit.
Illatában a fehér virágok (ahogy Tompa Imre mondja: errefelé – mármint Szóláton – az olaszrizlingek virágosabbak), gyümölcsök, elsősorban az őszibarack uralkodnak, az érett szőlő, valamint az érlelés jegyeivel kiegészülve. Komplex, nagytestű, hosszú lecsengésű bor, a magas alkoholtartalmat jól kiegyensúlyozzák a szép savak. Ízében is az őszibarack a domináns, vajas, és olajos érzettel, keserűmandulás utóízzel. Egy kifinomult bor kifinomult emberek számára.

Fogyasztását 12-15 ºC-on ajánljuk.

 • Készült: ezer palack.

  Tíz- (Kántor-tag) és ötéves (Tóbérc) tőkék terméséből készült, átlagosan 30 hektoliter/hektáros terhelés mellett. A szeptember közepi kézi szüret után bogyózás, majd 12 órás héjon áztatás következett, ezután pedig a préselés és mustszűrés. A bor új barikhordókban erjedt ki, majd pedig vegyesen 225 és 410 literes hordókban érlelődött tizenkét hónapon át.


  Egerszólát,
  Kántor-tag és Tóbérc

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • Termék tömege:1,3 kg/db