száraz vörös bor
Színe mély, gránát vörös. Már az illata is magával ragadó, sokszínű kerek.
Kóstolva markáns, tanninos, testes íz világ tapasztalható. A tanninok mellett csipkebogyós fanyarság teszi még érdekesebbé a bort
17-19 Co
Vad és marhahúsból készült sültek és pörköltek kísérője.
2011 Egri Borvidéki Borverseny – Ezüstérem
-
Kékfrankos, Cab. Franc, Merlot, Syrah, Kadarka
Egri Borvidék
Tóbérc, Sziráki, Kis-Kocs, Békési
2007. szeptember 28-október 30.
Meleg tavasz, meleg nyár átlagos csapadékkal, hosszú meleg ősz.
A szőlő szürete után nagyon gyors, de kíméletes feldolgozás. A héjon erjesztés és a macerálás 25-30 napig tart. Préselés után a bort 24 hónapig tölgyfa és barrique hordóban érleljük, majd ezt követi a borokból a Bikavér összeállítása, melyet tovább érlelünk 6 hónapig. Palackba töltés után még a palack érlelés következik min. 6 hónapig.
Alkohol: 13,87 %
Cukor: 1,2 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 29,20 g/l
Titrálható sav tartalom: 5,5 g/l
Össz. SO2 109 mg/l
Szabad SO2: 10 mg/l
Illósav tartalom: 0,90 g/l
-
A termék értékelése: Kiváló termék (1 értékelés alapján)Vélemény írásaVélemények a termékről1) Sqmi Értékelés: 5 2014.05.21 18:19 Amikor a szőlőszemeket szüreteléskor a fürtről habzsolod, úgy esik e bor , mikor torok ba locsolom.
Kérek belőle még.
Fantasztikus.
-
Termék tömege: 1,3 kg/db
-
net-pince.hu - Egri Borok Pinceáron Telefonszám: +36-30/371-7813 E-mail cím: rendeles.netpince [kukac] gmail.com Szállítási költségekhez és egyéb adatokhoz KLIKK IDE >>> A forgalmazó teljes kínálatának megtekintéséhez KLIKK IDE >>>