hirdetés
Vissza

Bálint 100%-os hidegen sajtolt sárgabarackmag-olaj (50 ml)

Étrend-kiegészítő készítmény
A készítmény több mint 50 %-ban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavat, többszörösen telítetlen zsírsavak közül omega-6 telítetlen zsírsavat.
  • Összetevők: többszörösen telítetlen zsírsav -omega-6 telítetlen zsírsav, valamint egyszeresen telítetlen zsírsav: olajsav és telített zsírsavak

    Fogyasztási javaslat: naponta 2 ml (1 mokkáskanál)
    Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
    Tárolás: Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!

    Gyógynövény lexikon:

    A sárgabarack Ázsiából származik, vidékünkre a görögök, később pedig a rómaiak hozták be. Ugyan több fajtája is ismeretes, de tápértékük nemigen tér el egymástól. Kutatási eredmények szerint, magjának hatóanyagi a jövő egyik ígéretes gyógyírévé válhatnak.

    Nagyanyáink régi jó recept alapján főzött sárgabarack lekvárja egész télen biztosította az értékes hatóanyagokat folyamatos utánpótlását. A sárgabaracknak igen magas a kálium, kalcium, foszfor, C-vitamin és kéntartalma, ennek köszönheti édeskés, savanyú ízét. Ugyancsak gazdag A-vitaminban és béta-karotinban. Nem csoda, hogy régóta orvosolják vele az idős korban járó látáscsökkenést.

    Biztosan sokan emlékeznek még rá, ahogy gyermekkorukba próbálták feltörni a sárgabarack kemény magját, hogy kinyerjék a csemegének számító belét. Manapság már egész évben bármikor, vesződség nélkül hozzájuthatunk a magjából hideg sajtolással kinyert magolajhoz, amely minden értékes hatóanyagát megőrizte.

    A sárgabarackmag nagy mennyiségben tartalmaz B-17 vitamint, amelyet még 1949-ben ifj. Ernst Krebs vegyész fedezett fel. A B-17 vitamin (nitrilozid) ugyancsak bőségesen áll rendelkezésünkre a következő növényekben: Köles, lucerna, vízizsázsa, keserűmandula, alma-, cseresznye-,körte-, szilva- és sárgabarackmag. A természetben mégis a zöldfűfélékben találhatjuk meg legmagasabb koncentrációban ( 1 kg száraz fő kb. 17 000 mg B-17 vitamint tartalmaz).

    Az elmúlt években a vízoldékony B-17 vitamin a tudományos világ - főként a rákkutatók - érdeklődési körébe került. Számos kutatás, klinikai tapasztalat támasztja már alá azt a tényt, hogy ez a vitamin a szervezetbe juttatva gátolhatja a daganatos sejtek növekedését..

    Az emberi szervezetben kizárólag a ráksejtek tartalmaznak béta-glukozidáz enzimet, és csak ez az enzim képes B-17 vitaminból ciánhidrogént =HCN) előállítani, így kizárólag a ráksejtekre van hatással. Ha a szervezetben nincsenek ráksejtek akkor nincs jelen a béta-glukozidáz enzim sem, így a táplálékkal bevitt B-17 vitaminból nem keletkezik ciánhidrogén =HCN), s ez kizárja a szervezet cianid mérgezésének lehetőségét.

    A B-17 vitamint tudományosan elfogadott napi mennyisége 200-300 mg. Az egyik leggazdagabb B-17 forrásnak a sárgabarack magja bizonyult. Megjegyzendő, hogy a magok, illetve a magolaj mellett érdemes ananászt, illetve elegendő A- és E-vitamint fogyasztani.

    A keserű magból préselt olaj íze a mandulára emlékeztet.

    A sárgabarackmag-olajat sokféle tünet kezelésére is használják: pl. a haj, bőr, köröm erősítésére a gyengülő látásra, sőt Nyugat-Európában hiperaktív gyermekek kiegészítő terápiájában is alkalmazzák.
  • A termék értékelése:
    Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

    Vélemény írása
    Név:
    E-mail cím:
    Értékelés:                    
    Vélemény:
    Ellenőrző kód:
    captcha
     « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
    Vélemény elküldése
  • Termék tömege:0,1 kg/db