A lágy zabpehely titka a vékonyabb pehelyméret, amelynek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható.
Elkészítés: egy csésze zabpelyhet egy csésze tejben egy csésze vízzel, csipetnyi sóval, cukorral felforralunk. Tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk. Különösen alkalmas kisgyermekek táplálására.
A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle.
Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz.
Zsírtartalma elérheti a 7%-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zsírsavakból mintegy 70-80% található. Szénhidráttartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és vitaminforrás (E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet. Bármely formában fogyasztva csökkenti a vérsavó koleszterinszintjét.
-
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1566 kJ/372 kcal Zsír: 7 g - ebből telített: 1,3 g Szénhidrát: 59,1 g - ebből cukor: 1,1 g Fehérje: 13 g Só: 0,25 g Tárolás: száraz, hűvös helyen
Nettó tömeg: 1000 g
Gyártja: Dénes-Natura Kft., 7634 Pécs, Nagy-berki út 8/2.
-
ManyVita Egészségtár Telefonszám: +36-88/326-342 E-mail cím: tibnem61 [kukac] freemail.hu Szállítási költségekhez és egyéb adatokhoz KLIKK IDE >>> A forgalmazó teljes kínálatának megtekintéséhez KLIKK IDE >>>