hirdetés
Vissza

IFRS FELADATGYŰJTEMÉNY (GYAKORLÓ ÉS VIZSGAFELADATOK) - Elfogyott

288 / 597
 IFRS FELADATGYŰJTEMÉNY (GYAKORLÓ ÉS VIZSGAFELADATOK) - Elfogyott

Szerzők: Lakatos László Péter - Filyó Janka - László Norbert

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft., 2016

 

Az elmúlt évtizedben számos publikáció, tankönyv, példatár, feladatgyűjtemény jelent meg a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) témakörében. A piaci folyamatok globalizációjának növekedése megköveteli, hogy a számvitellel foglalkozók széles köre megismerje az IFRS pénzügyi beszámoló-készítés szabályrendszerét és azokat a gyakorlatban is alkalmazni tudja.

 

Az IFRS tanulásának szükségszerűsége megkérdőjelezhetetlen, az IASB (International Accounting Standard Board) ma már több mint 100 országot tart nyilván, ahol az IFRS alkalmazása kötelező, és közel 130 országban az IFRS választás alapján alkalmazható.

 • Az IFRS-ek elismertsége és oktatása Magyarországon új szintre lépett. Az IFRS-ek alkalmazhatóságának kiterjesztése a szabályozás oldaláról, míg az egyre-másra megjelenő IFRS képzések és képesítések az oktatás oldaláról jelzik a szintlépést.

   

  Az IFRS-ek rendszerének elsajátítása komoly erőfeszítéseket igényel, ezt annak, aki úgy dönt, hogy elkezdi az ismerkedést tudnia kell. A hazánkban megszokott számviteli szemlélettől gyökeresen eltérő megoldások és az eltérő fókusz hamar egyértelművé válik.

   

  Az IFRS-ek elsajátításának az első lépése természetesen az elméleti alapok biztos megismerése kell, hogy legyen. Ez azonban önmagában kevés! Ahhoz, hogy készség szintjén képes legyen a számviteli szakember alkalmazni a standardokat, az is kell, hogy a problémákat meg tudja oldani. Ez a kiadvány ilyen problémákat szed csokorba.

   

  A kiadvány célközönsége meglehetősen széles. Szánták ezt a kiadványt a szerzők minden tanulni vágyó hallgatónak: tanuljon akár az egyetemen, készüljön könyvvizsgálónak, aspiráljon az IFRS könyvvizsgálói minősítésre vagy az IFRS mérlegképes könyvelői képesítés megszerzésére, de sikerrel tudják forgatni a vizsgára (éppen) nem készülő gyakorlati szakemberek is, hiszen egy-egy problémakör megértéséhez sokszor a számpélda visz közelebb.

   

  A kötet adatai:

  Formátum: A/4

  Kötés: puhakötés

  Megjelenés éve: 2016

  Terjedelem: 432 oldal

 • A termék értékelése:
  Nincs értékelve a termék (0 értékelés alapján)

  Vélemény írása
  Név:
  E-mail cím:
  Értékelés:                    
  Vélemény:
  Ellenőrző kód:
  captcha
   « A hitelesítéshez kérjük írja be a képen látható számot!
  Vélemény elküldése
 • ISBN:9789639878433
  Kiadó:Magyar Könyvvizsgálói Kamara