hirdetés
Vissza

Krómozott gázlift főnöki székekhez

A látható gázliftek egyik megoldása ez a krómozott gázlift. A fényes felület bukolat nélkül is esztétikus és elegáns megjelenést biztosít a modern székeknek, vezetői foteleknek. A gázteleszkóp terhelhetősége 110 kg.
 • Krómozott gázlift főnöki fotelekhez, vezetői székekhez
  Az irodaszékekhez használt gázliftek egyik legfontosabb tulajdonsága a tubus rész hossza (A). A tubus-rész és a maximális nyitás együttes értéke (D) határozza meg a gázlifttel elérhető legmagasabb és legalacsonyabb ülési pozíciót. Így a gázlift állíthatóságát a (C) értéknél találja.


  Gázlift méretei:


  A = 185 mm
  B = 265 mm
  C = 85 mm
  D = 350 mm
  F = 28 mm

  A gázlift tubus részének az átmérője, ahol a lábcsillagba csatlakozik, 50 mm. De mivel a gázlift vége kúpos, így attól függően, hogy hol méri, 45-50 mm közötti értékek is lehetnek. A felső, ülésvasalathoz csatlakozó rész átmérője F = 28 mm.

  Miért fontos a gázlift hosszára figyelni? Mert ez határozza meg, hogy a széket vagy fotelt milyen magasra lehet felemelni, illetve leengedni. Ha nem a megfelelő hosszúságot választja, nem lehet beállítani a kényelmes üléspozíciót. Ha a gázlift túl rövid, nem lehet elég magasra állítani az ülőfelületet, és nem éri fel rendesen az asztalt. Ha azonban a gázlift túl hosszú, akkor esetleg nem tudja megfelelő alacsonyra állítani a széket, és így a lába nem ér le a földig.

  Mindenképpen érdemes tehát a gázlift magasságot ellenőrizni. Az "A" méretnél előforduló 1-2 cm-nyi eltérés még nem okoz gondot.

  De miből is áll össze egy gázlift?

  Nézzük át alaposan, hogy milyen elemekből is áll össze a gázlift. Így egyszerűbben megismerheti működési elvét. Azt még most, az elején célszerű tisztázni, hogy az egyes elemek külön-külön nem beszerezhetőek. Mivel a legtöbb gyártó a gázliften belül méreteiben eltérő elemeket használ, így azok egymással nem kompatibilisek. Ezért lehet csak egyben, egy elemként kicserélni a gázliftet.

  Gázlift elemeinek fotója

  A gázlift vagy gázteleszkóp elemei:

  1. Gázlift kinyomótengelye

  A szék magasságállításáért ez az alkatrész a felelős. Működési elve megegyezik egy hidraulikus munkahengerrel. A tengely végén található gomb (bal oldali kis zöld gomb) benyomásával működtethetjük. A szék magasságállító karjának használatával ezt a gombot nyomjuk be.


  2. Távtartó gumigyűrű

  Ez az apró alkatrész felelős a gázteleszkóp puha működéséért, hogy a legalacsonyabb helyzetben is komfortosan legyen a szék használható.


  3. Lapos alátétek a golyós kosárral

  A szék a terhelést ezeken az elemeken át adja át a gázlift tubusénak, valamint ezek az alkatrészek teszik lehetővé a könnyű forgó mozgást.


  4. Gázlift tubus

  Ez az elem szolgálja az egyes elemek összefogását, illesztését, valamint ez az elem adja át a felhasználásból adódó összes terhelést a lábcsillagnak


  5. Végalátét és biztosító gyűrű

  Ezek a kis alkatrészek biztosítják azt, hogy az irodaszék felemelésekor a gázlift egyes elemei ne csússzanak szét függőleges irányban.