hirdetés
Vissza

Magasított gázlift forgószékhez

Magasított gázlift forgószékhez

A hagyományos gázlifteknél hosszabb teleszkóp. Használatát munkapultokhoz, magasított asztalokhoz ajánljuk. Használatával szükségtelenné válik az ülésmagasító ring használata.

 

Fontos! Mielőtt megrendeli az alkatrészt, kérjük nézze át a "Méretek és termékinfo" gombra kattintva a kiválasztott székalkatrész méreteit és kialakítását.

 • Tulajdonságok:

  Gázlift, gáztelszkóp, gázpumpa jellemző méretei

   

   

  Az irodaszékekhez használt gázliftek egyik legfontosabb tulajdonsága a tubus rész hossza (A).  A tubus-rész és a maximális nyitás együttes értéke (D) határozza meg a gázlifttel elérhető legmagasabb és legalacsonyabb ülési pozíciót. Így a gázlift állíthatóságát a C értéknél találja.

   

  Gázlift méretei:

  A = 315 mm
  B = 395 mm
  C = 170 mm
  D = 565 mm
  F =  28 mm 

   

  A gázlift tubus részének az átmérője, ahol a lábcsillagba csatlakozik, 50 mm. De mivel a gázlift vége kúpos, így attól függően, hogy hol méri, 45-50 mm közötti értékek is lehetnek. A felső, ülésvasalathoz csatlakozó rész átmérője F = 28 mm.

   

  Miért fontos a gázlift hosszára figyelni? Mert ez határozza meg, hogy a széket vagy fotelt milyen magasra lehet felemelni, illetve leengedni. Ha nem a megfelelő hosszúságot választja, nem lehet beállítani a kényelmes üléspozíciót. Ha a gázlift túl rövid, nem lehet elég magasra állítani az ülőfelületet, és nem éri fel rendesen az asztalt. Ha azonban a gázlift túl hosszú, akkor esetleg nem tudja megfelelő alacsonyra állítani a széket, és így a lába nem ér le a földig.

   

  Mindenképpen érdemes tehát a gázlift magasságot ellenőrizni. Az "A" méretnél előforduló 1-2 cm-nyi eltérés még nem okoz gondot.

   

   

  De miből is áll össze egy gázlift?

  Nézzük át alaposan, hogy milyen elemekből is áll össze a gázlift. Így egyszerűbben megismerheti működési elvét. Azt még most, az elején célszerű tisztázni, hogy az egyes elemek külön-külön nem beszerezhetőek. Mivel a legtöbb gyártó a gázliften belül méreteiben eltérő elemeket használ, így azok egymással nem kompatibilisek. Ezért lehet csak egyben, egy elemként kicserélni a gázliftet.

  Ipariszék, munkaszék, laborszék gázlift bontott fotója

  A gázlift vagy gázteleszkóp elemei:

  1. Gázlift kinyomótengelye

  A szék magasságállításáért ez az alkatrész a felelős. Működési elve megegyezik egy hidraulikus munkahengerrel. A tengely végén található gomb (bal oldali kis zöld gomb) benyomásával működtethetjük. A szék magasságállító karjának használatával ezt a gombot nyomjuk be.


  2. Távtartó gumigyűrű

  Ez az apró alkatrész felelős a gázteleszkóp puha működéséért, hogy a legalacsonyabb helyzetben is komfortosan legyen a szék használható.


  3. Lapos alátétek a golyós kosárral

  A szék a terhelést ezeken az elemeken át adja át a gázlift tubusénak, valamint ezek az alkatrészek teszik lehetővé a könnyű forgó mozgást.


  4. Gázlift tubus

  Ez az elem szolgálja az egyes elemek összefogását, illesztését, valamint ez az elem adja át a felhasználásból adódó összes terhelést a lábcsillagnak


  5. Végalátét és biztosító gyűrű

  Ezek a kis alkatrészek biztosítják azt, hogy az irodaszék felemelésekor a gázlift egyes elemei ne csússzanak szét függőleges irányban.  A gázlift cseréjének lépései

  Ipariszék, munkaszék, laborszék magasított gázlift cseréjének lépései

   

  Szeretné megtudni, hogy irodájában, otthonában hogyan tudja egyszerűen és könnyen kicserélni a meghibásodott gázliftet?

  Olvassa át figyelmesen javítási leírásunkat, melynek segítségével Ön is elvégezheti a tönkrement gázlift cseréjét.

   A gázlift cseréjének lépései >>

   


  Szállítási információk

  Összeállítottunk az Ön számára egy részletes infoblokkot, amiből megtudhathatja, hogyan és mennyiért, milyen szállítási idővel tudjuk Önnek elküldeni a kiválasztott székalkatrészt. Javasoljuk hogy olvassa át, mert így biztosan minden hasznos információhoz hozzájut.

   

  Infoblokk elolvasásához kérjük kattintson ide a részletekért >>

   

  Amennyiben a termékkel, vagy a szállítással kapcsolatban még kérdése merülne fel, keresse Ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 8.00 - 16.00 között.

   

  Telefon: 76/417-732, 30/760-26-55
  E-mail: info@te96bt.hu 

 • Szállítási idő:1-3 munkanap
  VTSZ:94019080
  Súly:1,53 kg