hirdetés
Vissza

Panzi spot on bolha és kullancsirtó csepp 1db

Bolha és kullancsirtó csepp kutyák részére.

 • Hatóanyag: Pemetein (cos/transz:25/75) 744mg

  JAVALLATOK
  A permetrnre érzékeny ektoparaziták által okozott fertőzések ellen alkalmazható: Bolhák( Ctenocephalides felis), valamit kullancsok ( Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) elpusztítására . A bolhák elleni inszekticid hatás 4 hétig tart. Kullancsok ellen (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) 4 hétig tartó folyamatos atkaölő hatással rendelkezik.

  HASZNÁLATA:
  15kg alatti kutyára 1 pipettát csepegtessünk a tarkójára havonta egy alkalommal. 15kg feletti kutyánál 1 pipettát csepegtessünk a tarkójára és 1 pipettát a fartövéhez, ahol nem tudja lenyalni, havonta egyszer.

  ELLENJAVALLATOK
  Három hónaposnál fiatalabb kutyákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható 2 kg alatti testtömegű kutyákon. Az állatgyógyászati készítmények nem igazolt vemhesség és laktáció idején. Alkalmazása a vemhesség és az laktáció javallott. Nem alkalmazható a készítmény bármilyen összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén. Nem alkalmazható a készítmény beteg, lábadozó,illetve bőrsérüléssel rendelkező állaton.

  A KÉSZITMÉNY NEM ALKALMAS MACSKA KEZELÉSÉRE.

  Rendkívüli mérgező macskákra, használata az állat elpusztulását is okozhatja. Meg kell akadályozni, hogy a macska közvetlen érintkezésbe kerüljön a termékkel, a kutyákat kezelés után 72 óráig távol kell tartani a macskáktól. A macska biztonságának szempontjából nagyon fontos, hogy kizárjuk a véletlen érintkezést lehetőségét is a kutyák ezzel a készítménnyel kezelt bőrfelületével. ha ez megtörténik, azonnal állatorvoshoz kell fordulni.

  MELLÉKHATÁSOK
  Néhány esetben a készítmény a kezelés helyén enyhe, körülirt irritáció válthat ki, amely 48 órán belül elmúlik. A kezelés helyén átmenetileg alopecia előfordulhat. Átmeneti túlérzékenység,illetve vakaródzás előfordulása lehetséges a kezelés utáni bőrfelületen. Ritka esetben a központi idegrendszer akut intoxikációja, valamint a gyomor-,bélcsatornarendellenességeire utaló tünetek előfordulhatnak. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, az alkalmazási utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!